ZEISS glazen

 ENKELVOUDIG 

Voordelen van ZEISS unifocale brillenglazen:
 • Beter nachtzicht: ZEISS unifocale brillenglazen zijn verkrijgbaar met i.Scription®-technologie voor nog meer contrast en kleurintensiteit.
 • Toegang tot de modernste technologie: bijvoorbeeld de hardste ZEISS coating ter wereld, DuraVision® en meekleurende PhotoFusion® brillenglazen.
 • Beter zien en meer productkeuze;
 • van conventionele tot optimaal geïndividualiseerde producten vervullen wij alle wensen van brildragers. ISCRIPTION 

Je oog wordt gemeten met de i.Profiler® waarmee een uniek profiel wordt gecreëerd. Daarbij wordt rekening gehouden met alle specifieke eigenschappen, die op een optische kaart worden geregistreerd.

In 2007 introduceerde Carl Zeiss Vision de revolutionaire i.Profiler®. Met deze doorbraaktechnologie kunnen je ogen en de eigenschappen van je ogen gedetailleerd worden gemeten en in kaart worden gebracht. Geen oog is helemaal rond en geen hoornvlies volkomen glad. En: je ogen worden gemeten zonder ongemakkelijke voorbereiding van uw ogen.

Natuurlijk weten de meesten van ons wel of we bijziend of verziend zijn of dat we lijden aan astigmatisme. Maar er bestaat ook zoiets als “aberraties van een hogere orde” – complexe refractiestoornissen die voor elk oog uniek zijn. Normale refractie – de subjectieve oogtest die wordt verricht om de sterkte van je brillenglazen te bepalen – legt deze stoornissen niet bloot. Dankzij de i.Profiler® en de gegevens die deze over je ogen voortbrengt, kan jouw optometrist nu echt op maat gemaakte precisieglazen van Carl Zeiss Vision bestellen.

Aan de hand van deze gegevens kunnen deskundigen brillenglazen maken die zorgen dat je zowel ‘s nachts als in het schemerdonker geen storende weerspiegelingen of lichtkringen ziet. Je zult versteld staan van het contrast en de velddiepte die je waarneemt. Maar – en dat is het belangrijkste – je zult bovendien veel beter zien. Kleuren lijken ineens veel rijker. En dat is geen kwestie van tovenarij. Met behulp van Wavefront-technologie stelt jouw optometrist je eigen persoonlijk visueel profiel samen. Je persoonlijke gegevens worden vervolgens verwerkt bij Carl Zeiss Vision en toegepast in de vorm van op maat gemaakte ZEISS i.Scription® precisieglazen. Met i.Scription® ervaar je zien als een totaal nieuwe belevenis.


 RELAX VISION 

Wist je dat brillenglazen die niet goed zijn aangemeten het optisch vermogen met 40% kunnen verminderen?

Wist je dat brillenglazen die niet goed zijn aangemeten het optisch vermogen met 40% kunnen verminderen? Zonder inspanning goed kunnen zien kan alleen wanneer de brillenglazen een pasvorm hebben die past bij de vorm van je gezicht, de stand van je ogen, de inclinatie van je hoofd en de positie van de bril op je neus.

Voorheen deden we de aftekening met een stift. Nu maken we gebruik van de ZEISS Centration Technology. Hiermee kan de positie van het montuur en de brillenglazen worden berekend tot op bijna 1/10 millimeter nauwkeurig. Dit garandeert dat jouw nieuwe ZEISS-precisieglazen 100% presteren.


 DIGITALE GLAZEN 

Het is moeilijk ons het leven in te beelden zonder digitale apparatuur en alle tools en informatie waartoe ze ons toegang bieden, van het bladeren door onze e-mails onderweg, het bijwerken van onze Facebook-status tot het controleren van het weerbericht en de treintijden of het zenden van een foto. Toch is het niet enkel onze mogelijkheid om overal en altijd toegankelijk te zijn die een revolutie heeft ondergaan – ons gezichtsvermogen is ook gewijzigd.

Onze ogen springen van van een nabije tot middelgrote tot verre afstand. Tal van dertigers en veertigers die veel smartphones en tablets gebruiken, merken op dat ze vaker last krijgen van geïrriteerde en vermoeide ogen. Ons zicht en onze visuele perceptie verminderen, onze ogen geraken vermoeid en wij ook.

Maar ik heb toch niet al multifocale brillenglazen nodig?!?

Fitte en actieve dertigers en veertigers zijn vaak nog niet klaar om multifocale brillenglazen te dragen en er is ook geen reden waarom ze dit zouden moeten doen. Dat komt omdat ZEISS een speciaal gamma brillenglazen ontwikkeld heeft die op maat gemaakt zijn van dertigers en veertigers die digitale apparatuur gebruiken. Ongeacht of je nooit een bril gedragen hebt of overschakelt van unifocale brillenglazen, ZEISS Digital Lenses bieden een comfortabel nabij- en middelgroot verzicht gecombineerd met een uitstekende gezichtsvermogen van op elke kijkafstand. ZEISS Digital Lenses helpt mensen die last hebben van digitale oogstress om een slimmer en meer comfortabel zicht te krijgen en de uitdagingen waarmee ze dagelijks te maken krijgen, te overwinnen.

Snel gewend – en beschikbaar tegen een goede prijs

Het ZEISS productontwikkelingsteam focust specifiek op de visuele behoeften van mensen die vaak langdurig smartphones of tablets gebruiken en houdt rekening met hun lichaamshouding, de afstand tussen hun ogen en het toestel en het constant wisselen van hun focus van één afstand naar de andere. Het idee was om speciale brillenglazen te creëren die een hele dag een comfortabel en ontspannen zicht mogelijk zouden maken. Ze kwamen met een nieuw brillenglasontwerp dat meer is dan unifocale brillenglazen en toch zeer verschillend is van multifocale brillenglazen. Hun doel was niet enkel om een comfortabel zicht mogelijk te maken, maar ook om een onmiddellijke gebruikerstolerantie te verkrijgen en een uitstekend gezichtsvermogen van op alle afstanden te bieden – en dit alles tegen een eerlijke en redelijke prijs. En ze slaagden hierin.

Hoe je voordeel kunt halen uit ZEISS Digital Lenses:

ZEISS Digital Lenses maken een ontspannen zicht en uitstekend gezichtsvermogen mogelijk bij gebruik van smartphones of tablets zodat jouw ogen zich gemakkelijker kunnen focussen.
Een comfortabel nabijzicht ontspant je oogspieren terwijl een scherpe focus behouden blijft.
Snelle gewenning, uitstekende gebruikerstolerantie, eenvoudig aanpassingsproces zelfs voor het ongeoefende oog.
ZEISS Digital Lenses zijn geschikt voor alle situaties die je kunt tegenkomen in de loop van de dag – ze elimineren dus het gedoe van het wisselen van brillen.


 OFFICE GLAZEN 

Leesglazen:
 • Leesglazen zorgen voor een helder zicht op korte afstand.
 • Effecten op de lichaamshouding bij het werken met een beeldscherm:
 • De brildrager leunt voorover om het scherm duidelijk te kunnen zien.
 • Dit leidt tot onnodige belasting van nek en rug.
Multifocale brillenglazen:
 • Het sterktebereik voor middellange afstanden in de overgangszone biedt een beperkte zone met helder zicht.
 • Effecten op de lichaamshouding bij het werken met een beeldscherm:
 • De brildrager heft het hoofd om door de zone van het brillenglas te kunnen kijken die voor middellange afstanden wordt gebruikt.
 • Dit leidt tot vermoeidheid van de nek- en schouderspieren.

Nieuwe ZEISS werkplek brillenglazen

Het design op maat biedt brildragers een scherpe en heldere visuele ervaring op korte en middellange afstanden, aangepast aan hun individuele behoeften: 1. bij het lezen, 2. bij het werken en 3. bij algemene activiteiten.

Effecten op de lichaamshouding bij het werken met een beeldscherm:
 • Het hoofd en de nek blijven in een natuurlijke positie.
 • De hele dag lang maximaal comfort.


 MULTIFOCAAL 

Duizeligheid en hoofdpijn, een stijve nek, vermoeidheid en struikelen wanneer je de trap op loopt – er zijn genoeg voorbeelden van brildragers over de problemen bij het wennen aan nieuwe multifocale brillenglazen. Daarom twijfelen veel mensen die nog nooit een multifocale bril gedragen hebben vaak bij zo’n eerste aankoop.

Multifocale brillenglazen bieden verschillende oplossingen qua zicht in één brillenglas

Het vervaardigen van multifocale brillenglazen is altijd al iets bijzonders geweest. Multifocale brillenglazen zorgen voor een vloeiend, helder zicht van dichtbij tot veraf in één brillenglas – zonder verspringing of overgang in het beeld. Dat maakt multifocale brillenglazen in de optische technologie werkelijk uniek. Vervaardiging vereist niet alleen veel kennis en een groot aantal optische berekeningen, maar ook de exacte persoonlijke parameters van de drager.

De algemene regel: hoe meer het ontwerp van een multifocaal brillenglas rekening houdt met de persoonlijke parameters van de drager, des te comfortabeler en meer ontspannen het zicht – en des te korter het wennen.

Juist daarom neemt ZEISS zoveel persoonlijke parameters, zoals visuele gewoonten en anatomische gegevens, van de drager op in de vervaardiging van het brillenglas. Wanneer multifocale brillenglazen individueel op de drager afgesteld zijn, bieden ze buitengewoon draag- en visueel comfort. Soms is het echter nodig even te oefenen om aan multifocale brillenglazen te wennen. Laat jouw ZEISS-opticien je informeren over de mogelijkheden van moderne multifocale brillenglazen. Wij hebben tevens belangrijke informatie over multifocale brillenglazen en presbyopie voor je samengesteld.

Standaard multifocaal brillenglas: Dit ontwerp biedt het kleinst bruikbare zichtbereik. Als gevolg daarvan moet de gebruiker het doen met verminderd zichtcomfort en duurt het een hele tijd voordat hij of zij aan zijn of haar bril gewend is geraakt.

Geoptimaliseerd multifocaal brillenglas: Alle zichtbereiken zijn zonder moeite te gebruiken en het gezichtsveld is groot.  Dit betekent dat de gebruiker een hoge mate van zichtcomfort heeft en zonder moeite gewend raakt aan deze bril.

Multifocaal brillenglas op maat: Op de gebruiker toegesneden multifocale brillenglazen bieden het maximaal haalbare zichtbereik en onmiddellijk het grootste zichtcomfort.
 

ONLINE AGENDA BIJ BRIL AMSTERDAM | PLAN HIER JE AFSPRAAK
 
 
HOME | WEBSHOP | MERKEN

store_bril.jpg

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen