De mooiste brillen & zonnebrillen
Carl Zeiss brillenglazen
Optometrie & oogcontrole
Myopie Management
Gold & Wood

Gold & Wood

Opgericht in 1995 door de Luxemburger Maurice Leonard wil Gold and Wood het montuur opnieuw uitvinden door innovatief design te combineren met ambacht en jaren aan ervaring.

Gold and Wood: “You hold the keys to desirability”

Opgericht in 1995 door de Luxemburger Maurice Leonard wil Gold and Wood het montuur opnieuw uitvinden door innovatief design te combineren met ambacht en jaren aan ervaring.

Door hoogwaardige, natuurlijke en hypo-allergene materialen te gebruiken weet Gold and Wood de bril naar een hoger plan te tillen. De collectie bestaat uit een divers aantal stijlen elk gemaakt van de mooiste materialen uiteenlopend van 12 verschillende soorten houtfineer, zijde en buffelhoorn tot aan titanium en carbon fiber.

Één van de nieuwste toevoegingen aan de vele afwerkingsmogelijkheden die Gold and Wood biedt is de hoogglans botenlak geïnspireerd op de klassieke speedboten die door het designteam gezien werden aan het Comomeer in Italië.

De houten brillen worden gemaakt uit grote platen waar de onderdelen uit worden gefreesd, net zoals bij acetaat monturen. In dit geval bestaan de platen uit verlijmde lagen houtfineer en twee dunne platen aluminium, dit om extra stevigheid te geven aan het totaal. vervolgens worden de onderdelen verder gevormd aan de hand van mallen in combinatie met persen om de monturen de juist curve en uiteindelijke vorm te geven. Hierna volgt de afwerking van de losse onderdelen. uiteraard gebeurd dit volledig met de hand. De ambachtslieden binnen het team van Gold and Wood hebben jaren aan ervaring en zijn grotendeels binnen het bedrijf zelf opgeleid waardoor zij hun product door en door kennen. 

 

 

Bril Amsterdam 4,7 / 5 - 40 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »