Nachtlenzen

NU OOK MET LEESGEDEELTE!

 

Nachtlenzen zijn lenzen die ’s nachts worden gedragen. Ze veranderen de vorm van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze zodanig, dat je ogen de ideale vorm aannemen en je overdag géén bril of lenzen meer hoeft te dragen. Dit proces van gecontroleerde verandering heet Orthokeratologie. Kies je voor Nachtlenzen dan kies je voor optimaal comfort, dag én nacht!

Zijn mijn ogen geschikt voor Nachtlenzen?
Als je brilsterkte niet hoger is dan -4,50 DPT kom je in aanmerking. Tijdens de eerste afspraak zullen Hans, Niels of Dionne je alles uitleggen hoe Nachtlenzen werken. Na de aanmeting, die wordt gedaan met de Iprofiler Plus van Carl Zeiss, wordt de voorkant van je oog in kaart gebracht.  Met deze gegevens, en samen met je brilsterkte, kan de fabriek je lenzen maken. Als je lenzen binnen zijn gekomen, begint een belangrijke periode met een aantal controles. Wij raden je daarom aan om de 'veranderings' periode te doen als je 's morgens, gedurende een aantal dagen, tijd heeft om te komen.
Bij jonge klanten starten we altijd met een oogmeting in cycloplegie. Dit is een meting met druppels of echt zeker te zijn van de oogfout.

Hoe snel werken Nachtlenzen?
Na de eerste nacht is tweederde van de benodigde correctie al gerealiseerd. Enkele dagen later kun je zónder bril of contactlenzen goed en scherp zien en draag je de Nachtlenzen alleen nog ’s nachts. Op basis van ervaring en uit testen blijkt dat het hele proces 100% omkeerbaar is. Dit betekent: wanneer je om wat voor reden dan ook stopt met Nachtlenzen, je hoornvlies zijn ‘oude’ vorm weer aanneemt en kun je na enkele dagen je oude lenzen weer in of je oude bril weer op.
Hieruit blijkt dat Nachtlenzen een veilig alternatief kan zijn voor laserbehandeling.

Hoe vaak krijg ik nieuwe Nachtlenzen?
Per jaar kom je 4 keer op controle. We controleren of alles goed gaat en geven per halfjaar je onderhoudsvloeistof mee. De Nachtlenzen worden gemaakt uit het hoog zuurstof doorlaatbare Boston XO materiaal. Je Nachtlenzen worden eenmaal per jaar vervangen.


 VOORDELEN NACHTLENZEN: 
  • Overdag geen lenzen of bril meer nodig
  • Zeer snelle gewenning
  • Alleen min sterkten tot globaal -4.50 zijn te corrigeren
  • Cilinders zijn te corrigeren tot globaal -2.00
  • Veilige en volledig omkeerbare correctie
  • Veilig alternatief voor laserbehandeling
  • Voor kinderen om de achteruitgang van de ogen te beperken
  • Minimaal 2x per jaar controle en elk jaar nieuwe lenzen

 PRIJZEN NACHTLENZEN 

Nachtlenzen DreamLite kosten inclusief jaarlijks nieuwe lenzen & alle controles en vloeistoffen € 450,- per jaar. De eerste aanpassing kost € 100- en is eenmalig.
De multifocale DreamLite Zoom kosten €540 per jaar.
Per maand betalen is ook mogelijk door middel van automatische incasso. Het maandbedrag voor DreamLite is € 37,50 en voor DreamLite Zoom is € 45,00 per maand
 
 

 

ONLINE AGENDA BIJ BRIL AMSTERDAM | PLAN HIER JE AFSPRAAK
 
HOME | WEBSHOP | MERKEN

 BRIL HET ADRES VOOR NACHTLENZEN IN AMSTERDAM OUD ZUID 

store_bril.jpg

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen