Nachtzicht meting ZEISS

  DE NACHTZICHTMETING ZEISS  

U herkent het vast wel. ’s Avonds rijdt u met de auto en merkt dat u minder scherp ziet dan overdag, ook al draagt u dezelfde bril. U begint met uw ogen te knijpen, in een poging uw zicht te verbeteren.

Brildragers, maar ook mensen die geen bril dragen, hebben vaak last van onscherp zicht, reflecties of halo ’s, vooral in de schemering of ’s nachts. Autorijden wordt op die manier heel vermoeiend en bovendien ook gevaarlijk. Wij kunnen met een eenvoudige, maar zeer nauwkeurige oogmeting en met de juiste brillenglazen snel een einde maken aan onscherp zicht in het donker.

Bij een traditionele oogmeting houdt men geen rekening met hogere orde aberraties. Men corrigeert de gemiddelde omstandigheden overdag, wanneer je een kleine pupilopening hebt. Er wordt enkel gemeten op het centrum van de pupil. Aan de hand van een nachtzichtmeting kunnen we ook foutjes opsporen die je zicht in het donker beperken.

i.Scription® brillenglazen bieden een geheel nieuwe, innovatieve oplossing voor dit probleem. De ZEISS-nachtzichtmeting, met behulp van de zogenaamde i.Profiler®, simuleert nachtelijke omstandigheden. De i.Profiler is een meetsysteem dat als het ware een vingerafdruk van de ogen neemt. De i.Profiler meet jouw ogen op bij verschillende groottes van de pupilopeningen. Zo worden ook de reflexen van je ogen opgemeten en oogfouten opgespoord die maken dat je in het donker onscherp(er) gaat zien. Het zijn net die foutjes die zorgen voor onscherp zicht bij slecht weer, schemerige omstandigheden of ‘s nachts.  Op basis van de resultaten van de meting kunnen wij i.Scription® brillenglazen laten maken, die je in de nachtelijke uren én natuurlijk ook overdag optimaal zicht geven.

Op het scherm van de i.Profiler bekijken we samen met jou de resultaten van de meting. Zo gaan we na of jij baat zou hebben bij nachtzichtglazen van ZEISS.

Met de verkregen informatie laten we geïndividualiseerde brillenglazen met de i.Scription-technologie maken, geoptimaliseerd voor jouw ogen. Dankzij de i.Scription technologie ervaar je een scherper en meer ontspannen zicht, zowel ’s nachts als overdag. Je ervaart een betere kleurperceptie en meer contrast en vervelende reflecties verminderen aanzienlijk. Dit resulteert in een verhoogde veiligheid, bijvoorbeeld tijdens het autorijden.
zeiss_nachtzicht_bril.jpg

  DE VOORDELEN  
  • Minder schittering
Door de i.Scription® technologie heb je bij het direct kijken naar lichtbronnen, zoals autolampen, minder last van hinderlijke schittering of reflecties.
  • Meer contrast
De i.Scription® technologie zorgt voor een beter contrast. Witte letters op een donkere achtergrond worden makkelijker leesbaar.
  • Intensere kleuren
Met de i.Scription® technologie worden kleuren levendiger en details beter te onderscheiden. Je ziet veel meer dan alleen donkere tinten.

Last van verminderd zicht of vermoeide ogen in het donker? Speel dan op zeker en kom vrijblijvend langs voor een nachtzichtmeting.

ONLINE AGENDA BIJ BRIL AMSTERDAM | PLAN HIER JE AFSPRAAK
 

HOME | WEBSHOP | MERKEN
 
store_bril.jpg

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagentje.

Verder shoppen Afrekenen