De mooiste brillen & zonnebrillen
Carl Zeiss brillenglazen
Optometrie & oogcontrole
Myopie management
Lindberg

Lindberg

Lindberg staat altijd nog compromisloos design dat volledig voor de klant te personaliseren is. Gemaakt met mooiste en innovatieve materialen.

Het is begin jaren 80 als Paul Jørn Lindberg een bril moet gaan dragen. Gelukkig heeft hij als optometrist een eigen brillenwinkel dus heeft hij zo een bril uitgezocht. Als hij deze draagt merkt hij echter dat brillen helemaal niet lekker zitten, zwaar en inflexibel zijn. Hier moet toch wat op te verzinnen zijn. Een bevriende architect, Hans Dissing worstelde ook al jaren met dit probleem.  Samen kwamen zij op het idee om een nieuw soort montuur te ontwikkelen. Deze monturen moesten aan drie voorwaarden voldoen: sterk, licht en aanpasbaar. Na vier jaren van intensieve ontwikkeling en pionieren wisten zij het product op de markt te brengen: De Air Titanium collectie van Lindberg. Een toentertijd uniek concept, de eerste randloze bril volledig uit titanium gemaakt, zonder schroeven of lassen. Het was meteen een succes. 

Nu een kleine 35 jaar later is Lindberg een van de meeste toonaangevende monturen producenten met 107 internationale designprijzen op zak en een uitgebreide collectie bestaande uit 14 productfamilies waar wij er 9 van aan mogen bieden.  Kenmerkend voor de Lindberg collectie is dat er altijd de mogelijkheid is om elk montuur verregaand te personaliseren. Bijna elk onderdeel van de bril is in meerdere kleuren verkrijgbaar en bij alle brillen kunnen we de veerlengte op maat bestellen, hetgeen uniek is in de optiek.

Lindberg staat altijd nog compromisloos design dat volledig voor de klant te personaliseren is. Gemaakt met mooiste en innovatieve materialen. De voorsprong die eind jaren’80 verkregen is, heeft lindberg nooit uit handen gegeven. Zij blijven doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe producten en materialen die altijd aan hun principes moeten blijven voldoen: Licht, sterk, aanpasbaar.

LINDBERG spirit titanium
Een klassieker van LINDBERG. Deze ultralichte, randloze monturen wegen slechts 1,9 gram. Een uitgebreid ‘brilbouwsysteem’ met onder andere duidelijk verschillende veerontwerpen gemaakt van titaniumdraad, plaat of combinaties van titanium en acetaat. De collectie heeft eindeloze vorm-, grootte- en groefkleuropties, waardoor u vrijwel onbeperkte mogelijkheden heeft om de spirit titanium collectie naar uw wensen te laten samenstellen.

LINDBERG RIM titanium
Een extreem flexibel, sterk en ultralicht montuur met volledige rand, geheel ver­vaardigd uit titaniumdraad, met een gewicht van slechts 3 gram. Het design is zeer discreet en heeft een tijdloze elegantie. Het kan eenvoudig worden aangepast aan elk gezicht en elk uiterlijk. Air titanium rim is een echte klassieker van LINDBERG. Het ontwerp is zeer origineel en nog steeds eigentijds en modieus.

LINDBERG N.O.W.
Voor de collectie n.o.w. titanium is een opmerkelijk dunne voorzijde van com­posiet gecombineerd met ultralichte titanium veren, voor een minimalistisch design dat subtieler en stijlvoller is dan traditionele brillen van composiet en nylon. De n.o.w.-monturen hebben een gewicht vanaf slechts 2,3 gram en voor het speciale composiet kunt u kiezen uit verschillende transparant glanzende en matte kleuren. De monturen hebben kenmerkende gekleurde groeven die een contrast vormen met de titanium veren.

LINDBERG buffelhoorn titanium
De brillen uit deze exclusieve collectie zijn gemaakt van meerdere lagen natuurlijk buffelhoorn. We gebruiken 152 processen om de brillen met de hand te vormen, om de individuele nuances in de kleurschakering en tekening van het materiaal volledig tot hun recht te laten komen. Hierdoor is elk montuur uniek. De veren, scharnieren en neusbruggen zijn allemaal gemaakt van ultralicht titanium, waardoor het klassieke hoornmontuur verstelbaar is en een modern accent krijgt.

LINDBERG KINDER- EN TIENERBRILLEN
Deze collectie is speciaal ontworpen voor modebewuste kinderen en tieners. De monturen zijn heel duurzaam, flexibel, comfortabel, licht en stijlvol. Hierdoor zijn ze perfect voor actieve kinderen en tieners. De kid/teen-monturen zijn gebaseerd op designs uit de collecties air titanium rim, strip titanium en acetanium. Ze zijn verkrijgbaar in talloze vormen, kleuren en maten. De kid/teen-brillen van LINDBERG worden uitsluitend van de zuiverste hypoallergene materialen gemaakt, waardoor ze geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Bril Amsterdam 4,7 / 5 - 40 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »