De mooiste brillen & zonnebrillen
Carl Zeiss brillenglazen
Optometrie & oogcontrole
Myopie management
Myopie Control

Myopie Control

Myopie Management

Myopie is de wetenschappelijke term voor bijziendheid. Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de (as)lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je hebt dan een correctie met een negatieve sterkte (min-sterkte) nodig om weer scherp te zien.

 

Myopie komt steeds vaker en op jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. Op dit moment is al zeker 50% van de jongeren in Europa bijziend. In Azië is dat zelfs meer dan 80%. Onderzoekers voorspellen dat deze aantallen alleen nog maar gaan stijgen. In het jaar 2050 zal bijna de helft van de totale wereldbevolking bijziend zijn.

De risico's van hoge myopie

 Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met bijziendheid boven de -5,00D veel meer risico hebben op netvliesloslating. Ook het risico op glaucoom (verhoogde oogdruk), staar en andere oogaandoeningen is aanzienlijk hoger. Niet alleen zijn deze aandoeningen erg vervelend, maar kunnen zelfs tot blindheid leiden. Wilt u uitzoeken of uw kind risico op bijziendheid heeft?  
 

Wat kan ik doen voor mijn kind

Het bestrijden van de toename van bijziendheid bij kinderen is dan ook van groot belang. We willen bij onze kinderen deze ernstige oogproblemen voorkomen. Helaas is er (nog) geen permanent geneesmiddel voor bijziendheid. Wel kan onze specialist een aantal behandelingen aanbieden die de toename van bijziendheid kunnen afremmen: Myopie Management.

 

De Myopie Management opties:

 • Lifestyle advies
  Niet te lang en te vaak op het scherm van de laptop, tablet of smartphone kijken. Dit voorkomt dat de ogen teveel ingesteld raken op nabij zien. Daarnaast is minstens twee uur buiten spelen ook goed voor de ogen.
 • Farmaceutische interventie met atropine oogdruppels in combinatie met een bril
  Onderzoeken hebben aangetoond dat atropine ook een krachtig middel is om de toename van bijziendheid af te remmen. Er worden goede resultaten behaald maar het heeft helaas ook een aantal bijwerkingen.
 • Optische interventie
  Met optische interventie willen we de toename van bijziendheid zo veel mogelijk afremmen door middel van speciale contactlenzen. Het streven is een remming van 50% of meer. Deze type lenzen (nachtlenzen, MiSight daglenzen en bepaalde type maandlenzen) kunnen alleen worden aangemeten door de optometrist die daar een extra scholing voor heeft gevolgd. Uiteraard hebben onze optometristen deze scholing gevolgd en houden wij ons aan de protocollen voor het aanmeten en controleren van deze lenzen.
 • Combinatie van atropine oogdruppels en contactlenzen
  Als blijkt dat de groei van het oog toch toeneemt ondanks één van de bovenstaande behandelingen kunnen we ook beide interventies tegelijk aanbieden.

 

ONLINE AGENDA BIJ BRIL AMSTERDAM | PLAN HIER JE AFSPRAAK

 

 

Bril Amsterdam 4,7 / 5 - 40 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »