De mooiste brillen & zonnebrillen
Carl Zeiss brillenglazen
Optometrie & oogcontrole
Myopie management
Mykita

Mykita

MYKITA begon in dezelfde onafhankelijke en baanbrekende geest die de stad Berlijn heeft gevormd. Omdat niemand ode originele brilontwerpen kon vervaardigen, werd besloten om de eigen productie op te zetten.

MYKITA is een jong Duits merk, opgericht in 2003 door de grondleggers van de brillenstudio ic! Berlin: Moritz Krueger, Philipp Haffmans, Daniel Haffmans en Harald Gottschling.
De naam Mykita is afgeleid van het Duitse woord voor kinderdagverblijf: het eerste pand van Mykita was gevestigd in een voormalig kinderdagverblijf.

Ze begonnen met een duidelijke esthetische visie en een bereidheid om de dingen zelf te doen. Het creëren van een ruimdenkende werkomgeving en een gevoel van integriteit voor alles in en rond het product kwam intuïtief.

MYKITA begon in dezelfde onafhankelijke en baanbrekende geest die de stad Berlijn heeft gevormd. Omdat niemand ode originele brilontwerpen kon vervaardigen, werd besloten om de eigen productie op te zetten. Het ontwikkelen van eigen tools en processen om te voldoen aan ontwerpvereisten is sindsdien een principe geworden van hoe MYKITA werkt en een van de grootste troeven. De moderne fabriek staat centraal in de combinatie van gespecialiseerd vakmanschap en aangepaste nieuwe technologieën.

In 2014 vestigde MYKITA zich in een historisch gebouw in het hart van Berlijn Kreuzberg. Onder leiding van oprichter Moritz Krueger is het team van MYKITA HAUS een mix van mensen met verschillende culturele achtergronden en individuele talenten die het product door elke fase leiden.

De duidelijke ontwerptaal bij MYKITA begint met materiaalintegriteit en benadrukt de meest aansprekende eigenschappen van de materialen waarmee gewerkt wordt.

Het productontwerp is eenvoudig - zien hoe iets is gebouwd, is het meest herkenbare kenmerk van MYKITA-frames geworden. De eerste collectie bevatte een spiraalscharnier, een mechanische oplossing die een stylingelement werd en een kenmerk van MYKITA-frames. Waardoor complexe gesoldeerde gewrichten en schroefverbindingen niet meer nodig zijn.

Dit originele gepatenteerde scharnier vertegenwoordigt het leidende principe voor design bij MYKITA: de technische oplossing moet ook esthetisch zijn.

Met een focus op uitdagende normen en het creëren van nieuwe esthetische impulsen in brillen, duwt MYKITA zichtbare logo's en conventionele luxe codes naar de achtergrond. In plaats daarvan gaat veel onderzoek en ontwikkeling naar het verbeteren van de constructies, materialen en oppervlakken.

Het MYKITA-ontwerpteam is een heterogene groep productontwerpers en technische ingenieurs. Deze mix van mensen met ervaring in brillen en ontwerpers en experts uit andere vakgebieden stimuleert een dialoog die nieuwe perspectieven op brillen oproept. Het team werkt overwegend met prototypes en ontwikkelt het product in een hands-on proces waarbij de drager centraal staat: elk element van elk brilmodel is doordacht en doordacht tot in het kleinste detail.

MYKITA heeft de term ‘moderne fabriek’ opgericht om de multidisciplinaire benadering van het combineren van handwerk en hoogtechnologische processen te beschrijven.

Naast de afdelingen bij MYKITA HAUS die het product doorzien van concept tot uiteindelijke kwaliteitscontrole, integreert de moderne fabriek externe experts om een ​​op zichzelf staand productienetwerk te vormen.

Het voortdurende streven naar technische verbetering en eenvoudige nieuwsgierigheid zet MYKITA ertoe aan om verder te kijken dan de traditionele grenzen van de brillenindustrie, op zoek naar nieuwe en relevante technologieën uit verschillende gebieden. Samen met de externe partners, houdt MYKITA haar werking in de voorhoede van technologische innovatie.

Mykita was (één van?) de eerste die met een 3d-geprinte bril op de markt kwamen. Vanaf het allereerste begin van verbluffende kwaliteit en met een vormgeving, zoals je dat alleen met 3d-print kunt bereiken. De Mylon-collectie is gemaakt van een nieuw materiaal wat door Mykita zelf is ontwikkeld. Deze hele collectie wordt geprint met een 3D-printer.

Mykita is inmiddels zo’n groot merk en wordt in meer dan 80 landen verkocht.

En hebben meerdere eigen winkels in grote steden zoals, Berlijn, Parijs, New York, Kopenhagen, Zurich en Tokio.

MYKITA collecties; 
NO1 (2004)
Collectie NO1 heeft de basis gelegd voor MYKITA. De frames zijn gemaakt van roestvrijstalen platen en zijn tot een driedimensionale structuur gemaakt door een reeks buig- en vouwtrappen, vergelijkbaar met de Japanse kunst van origami.

DECADES
De Decades-collectie is gebaseerd op brilvormen uit verschillende tijdperken van de 20e eeuw.

LITE
De LITE-collectie wordt gekenmerkt door moderne silhouetten en pure constructies. Of het nu voornamelijk is gemaakt van glad roestvrij staal of in een materiaalmix met acetaat, het gereduceerde LITE-ontwerpconcept staat voor superieur comfort in een verfijnde esthetiek.

LESSRIM
Een gedefinieerd gevoel van transparantie, puur en minimalistisch: LESSRIM is ultieme verfijning in brillen. MYKITA herinterpreteert het traditionele randloze concept met behulp van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oppervlaktebehandelingstechnologie. Slechts 0,5 millimeter breed, de roestvrijstalen rand ligt vlak in de groef van de lensomtrek en laat een vaag glinsterende contour achter.

Pure vormen komen samen met subtiele metallic kleurstellingen en ingetogen functionele details voor een vrijwel doorschijnende esthetiek. De taps toelopende roestvrijstalen pootjes hebben een langwerpig acetaat-pootuiteinde om de gewichtsbalans van de bril te optimaliseren. Dit gereduceerde materiaalconcept staat voor uitstekende lichtheid en comfort.

MYKITA MYLON
Een nieuw materiaal op basis van polyamide en een primeur in de brillenindustrie. De selectieve laser-sintertechniek (SLS) wordt gebruikt om frames individueel en zonder vorm gebonden beperkingen te maken. Het hele productieproces is afvalvrij, en ongebruikt poeder wordt gerecycled voor later gebruik. Dankzij zijn lichtheid bied het een breed scala aan ontwerpopties; Bovendien zorgt het thermische aanpassingsvermogen van het materiaal ervoor dat de frames volledig verstelbaar zijn.

Mykita heeft ook meerdere collaboraties. Zo hebben of hadden ze collectie met Moncler, Damir Doma, Bernhard Wilhelm, Maison Margiela, Tim Coppens en sinds kort Leica.

Bril Amsterdam 4,7 / 5 - 40 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »