De mooiste brillen & zonnebrillen
Carl Zeiss brillenglazen
Optometrie & oogcontrole
Myopie management
UV Protect

UV Protect

Alle glazen van Carl Zeiss hebben volledige UV-bescherming.

ZEISS BRILLENGLAZEN MET UV-PROTECT TECHNOLOGY

UV-straling is altijd aanwezig. Het hele jaar door, elke dag, zowel in de winter als in de zomer, op zonnige en zelfs op bewolkte dagen kan de blootstelling aan UV-straling op zeeniveau 70-75% bereiken. UV-straling heeft enkele positieve effecten op de mens, zoals de activatie van Vitamine D door blootstelling van de huid. De straling stimuleert ook de productie van melanine, de eigen bescherming van het lichaam tegen verbranding en waardoor u een bruin kleurtje krijgt.

Indien uw niet-beschermde huid echter wordt blootgesteld aan UV-straling gedurende een langere periode, kan dit schade veroorzaken, zoals een versneld verouderingsproces van de huid, rimpels, zonnevlekken, sproeten en in ernstige gevallen zelfs huidkanker.

Breng de gezondheid van uw ogen niet in gevaar!

Om onze huid te beschermen, gebruiken we zonnebrandcrèmes. We hebben echter niet veel opties om onze ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Vaak wordt vergeten dat UV-licht ook op lange termijn schadelijk kan zijn voor de gezondheid van onze ogen en het omliggende weefsel. Helaas blokkeert slechts 1 op 5 brillenglazen de UV-straling tot 400 nm. Dat betekent dat 4 van de 5 brillenglazen de UV-straling niet of slechts gedeeltelijk blokkeert. Hierbij wordt UV-straling doorgelaten door het brillenglas, wat schade kan aanrichten aan het oog en omliggend weefsel.

Gebrek aan bescherming kan leiden tot verschillende vormen van oogaandoeningen veroorzaken en het verouderingsproces van de huid rondom de ogen versnellen.

De ZEISS belofte

UV-bescherming is aanbevolen tegen schadelijke UV-straling tot 400 nm. Daarom creëert ZEISS vanaf heden een nieuwe norm voor oogzorg door volledige UV-bescherming te bieden in alle kunststof brillenglazen.

  • UV-straling wordt volledig geblokkeerd door het brillenglas.
  • Volledige UV-bescherming van de ogen en de huid eromheen.
  • Heldere brillenglazen voor dagelijks gebruik bieden nu dezelfde hoeveelheid UV-bescherming als hoogwaardige zonnebrillen.
Bril Amsterdam 4,7 / 5 - 40 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »