De mooiste brillen & zonnebrillen
Carl Zeiss brillenglazen
Optometrie & oogcontrole
Myopie management
BRIL KIJKT VERDER

Hans Korse - 22 / Feb / 2021

BRIL KIJKT VERDER

Zijn de ogen van uw kind al gecheckt?Like, tag, YouTube, game, snap, chat, app, klik, tik, tok, vlog, shop, swipe, stuur, tap EN CHECK! De digitale wereld vergt veel van de ogen van onze kinderen. Door de lockdown vanwege COVID-19 is de schermtijd van kinderen nog verder toegenomen.[1] Ze krijgen bovendien (vooral) online les en zijn minder buiten.

TOENAME BIJZIENDHEID BIJ KINDEREN: ZIJN DE OGEN VAN UW KIND AL GECHECKT? 

Like, tag, YouTube, game, snap, chat, app, klik, tik, tok, vlog, shop, swipe, stuur, tap EN CHECK! De digitale wereld vergt veel van de ogen van onze kinderen. Door de lockdown vanwege COVID-19 is de schermtijd van kinderen nog verder toegenomen.[1] Ze krijgen bovendien (vooral) online les en zijn minder buiten. Genoeg redenen dus om hun ogen regelmatig te checken. 

Waarom kinderogen regelmatig checken?
Uw kind leert om elke dag de tanden te poetsen én dat het belangrijk is om 1 à 2 keer per jaar naar de tandarts te gaan. Voorkomen is immers beter dan genezen, toch? Dat geldt ook voor hun ogen. Vooral door de huidige lifestyle (veel dichtbij kijken en weinig naar buiten) zijn kinderen steeds vaker en steeds hoger bijziend. Laat daarom regelmatig de ogen van uw kind controleren door ons, zodat bijziendheid op tijd kan worden herkend en actie kan worden ondernomen. Kinderen hebben vooral tussen de 6 en 17 jaar de meeste kans op progressieve myopie (snel bijziender worden).


Bijziendheid riskant?
Bijziendheid hoeft niet persé een probleem te zijn. Wel blijkt uit onderzoek dat bijziendheid gerelateerd is aan verschillende oogaandoeningen zoals staar, glaucoom en netvlieslating. Hoe hoger de bijziendheid, hoe meer kans op die aandoeningen en daarmee op slechtere ogen. Bijziendheid kan niet worden teruggedraaid, maar het kan wél op tijd worden herkend om vervolgens te proberen om verergering (dus hoge bijziendheid) te voorkomen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, zoals speciale contactlenzen die de achetruitgang kunnen remmen. Denk hierbij aan nachtlenzen en bepaalde daglenzen.

#Checkjeogen
Net als een gaatje in de tanden, valt beginnende bijziendheid bij kinderen lang niet altijd direct op. Laat uw kind geregeld checken op bijziendheid en leer ze de 20-20-2 lifestyle-regel voor gezonde ogen: 

  •   Na 20 minuten dichtbij kijken
  •   20 seconden in de verte kijken
  •   En minstens 2 uur per dag naar buiten
Bril Amsterdam 4,7 / 5 - 40 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »