De mooiste brillen & zonnebrillen
Carl Zeiss brillenglazen
Optometrie & oogcontrole
Myopie management
Carl Zeiss voormetingen

Hans Korse - 04 / Mar / 2021

Carl Zeiss voormetingen

De toppers van Carl Zeiss, Visuplan 500 = non-contact oogdruk meting, Iprofiler PLus = autorefractor, Visulens 500 = topsterktemeter

Je ogen regelmatig laten controleren is belangrijk en moet goed gebeuren.Wij maken tijdens de uitgebreide oogmetingen gebruik van de apparatuur van Carl Zeiss.

Op de foto staat, zoals wij het noemen, het straatje van Zeiss.

Van links naar rechts in een notendop;

Visuplan 500

De oogdruk van je oog is heel belangrijk. Wij meten deze door middel van een stootje lucht. De non-contact methode. De oogaandoening welke het bekendste is is glaucoom. Bij een verhoogde oogdruk, welke je niet voelt, kan als het te lang duurt je gezichtsveld steeds kleiner worden en onherstelbaar beschadigd worden. Daarom meten wij bij iedereen de oogdruk.

I.Profiler Plus

De bekende luchtballon waar je naar moet kijken. Alleen deze meet je ogen op 1/100 precies, nauwkeuriger kan niet. Tevens doet hij een nachtzicht-meting, want de grote van je pupil is van groot belang bij het zien in het donker. Verder brengt hij ook de vorm van je hoornvlies in kaart. We noemen dit topografie.

Visulens 500

Dit apparaat meet de sterkte van je huidige bril. Dit noemen wij de topsterktemeter. Zodat we na de oogmeting goed kunnen laten zien wat er eventueel veranderd is aan je sterkte. Hij meet bijvoorbeeld ook hoeveel UV je huidige bril doorlaat. Alle huidige brillenglazen van Carl Zeiss zijn 100% UV werend.

 

Bril Amsterdam 4,7 / 5 - 40 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »