De mooiste brillen & zonnebrillen
Carl Zeiss brillenglazen
Optometrie & oogcontrole
Myopie management
Rijbewijs keuring

Rijbewijs keuring

CBR-OOGKEURING VOOR VERLENGING VAN JE RIJBEWIJS

WANNEER HEB IK EEN OOGKEURING NODIG? 

Bij het bereiken van uw 75e verjaardag heeft u een oogkeuring nodig voor het verlengen van uw rijbewijs. Dit is ook van toepassing indien u uit het buitenland komt en daar een rijbewijs heeft gehaald of gekeurd bent. Iedereen die begint met autorijden heeft ook een keuring nodig.

Om iedereen veilig deel te laten nemen aan het verkeer heeft het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) eisen gesteld aan uw zicht. Het zicht moet met een correctie (bril) binnen grenzen liggen van het visueel veilig rijden en oriëntatie in het verkeer. Indien u geen diepte kan inschatten (één oog functioneert niet voldoende) dan is deelname aan het verkeer een risico, voor uzelf maar ook de mede-weggebruikers. Naarmate men ouder wordt, is er nog een risico dat uw beeld vervormd is zodat het een verkeerde indruk geeft van uw omgeving. De af te geven rijtijd zonder keuring wordt dan bij 75+ maar met één jaar verlengd. Wilt uw ogen laten keuren in de regio Amsterdam, Zaandam, Amstelveen, Duivendrecht, Haarlem en Purmerend? 

 

In onze winkel zijn er twee opties:

Direct een afspraak in de winkel
De optometrist doet het volledige onderzoek. Voor het maken van een afspraak neemt u direct contact op met BRIL Amsterdam. Uw keuringsrapport wordt doorgestuurd naar onze oogarts en op het digitale platform verwerkt. Uw CBR-code is erg van belang voor het goed en snel verwerken van uw gegevens. 

Aanmelding via Oogkeuring.nl
U kunt zich ook aanmelden via www.oogkeuring.nl. Uit de getoonde lijst kiest u vervolgens voor BRIL Amsterdam. Bij dit optometrisch onderzoek kijkt er ook een oogarts mee. Het verwerken van de gegevens neemt ongeveer 2 dagen in beslag. De officiële uitslag volgt in de dagen daarna. 

Het CBR vraagt om een oogkeuring in de onderstaande situaties:

  • bij het invullen van uw gezondheidsverklaring heeft e zelf positief geantwoord op één of meerdere    vragen die van belang kunnen zijn voor de gezondheid van uw ogen;
  • als bij de verplichte medische keuring (die door de huisarts gedaan wordt) blijkt dat u minder goed ziet of een verminderd gezichtsveld heeft, dan zal het CBR u een aanvullend formulier opsturen om  een oogkeuring te laten verrichten door een oogarts en / of optometrist.

 

MOET IK EEN AFSPRAAK MAKEN BIJ DE OOGARTS VOOR DE KEURING?

Nee, dit is niet nodig. Als u door het CBR verwezen bent naar een oogarts kunt u hiervoor ook een afspraak maken bij de optometrist. De richtlijnen van het CBR geven ook aan dat u niet verplicht bent om naar uw eigen oogarts te gaan om te worden gekeurd. Bril Amsterdam hanteert als richtlijn iedere cliënt binnen een week na aanvraag te keuren, in geval van spoed wordt gezamenlijk naar een oplossing gezocht. De oogarts waarmee wij samenwerken brengt binnen 48 uur advies uit aan het CBR. Zodoende is de keuring voor het verlengen van het rijbewijs binnen een week een feit.

MOET IK MET DIABETES OF GLAUCOOM NAAR EEN OOARTS VOOR DE CBR-KEURING?

Nee, dit is niet nodig. De medische apparatuur waarmee wij werken, evenals de aanwezige expertise is ruimschoots voldoende om uw gezichtsveld te meten. Dit geldt ook als u gediagnosticeerd bent met glaucoom of diabetes. De gegevens die wij tijdens het onderzoek vastleggen worden door ons naar de oogarts verzonden, die door het CBR is aangewezen.

WAT GEBEURT ER NA DE CBR-TEST MET DE AANVRAAG?

Nadat u bij ons bent geweest voor het oogonderzoek sturen wij uw gegevens door naar een oogarts ‘op afstand’, die beoordeelt vervolgens of uw gezichtsveld voldoende is om tot verlenging van het rijbewijs over te gaan.

WAT MOET IK MEENEMEN VOOR DE CBR-TEST?

Als u komt voor het oogonderzoek ten behoeve van de CBR keuring, dan moet u een aantal zaken meenemen:

  • de formulieren voor de CBR Keuring; Hierop staat onder andere een code die nodig is voor het invullen van de vragenlijst in het digitale keuringsrapport.
  • uw huidige bril; zodat beoordeeld kan worden wat het zicht is met uw eigen bril.
  • een geldig legitimatiebewijs; rijbewijskaart, ID-kaart of paspoort
  • een zonnebril kan handig zijn; Na het druppelen van uw ogen kunt u namelijk hinder ondervinden van fel licht.

KAN IK ALLEEN KOMEN NAAR DE TEST?

Het is niet verstandig om alleen met de auto te komen. Kom met de fiets, het openbaar vervoer of laat u rijden. In sommige gevallen krijgt u pupilverwijdende druppels waardoor u enige tijd wazig zult zien. Zicht dichtbij wordt dan voor 2 à 3 uur bemoeilijkt, en de grootte van uw pupillen houdt wellicht aan tot de volgende dag.

CBR-OGENTEST

Bij de keuring onderzoekt de optometrist uw gezichtsvermogen zowel met als zonder bril. Neemt u dus altijd uw bril mee. Indien u lenzen draagt, neem u deze mee (plus houder -en vloeistof). Na het onderzoek kunt u de lenzen weer dragen.

De kosten van de keuring bedragen €114,00

 

ONLINE AGENDA BIJ BRIL AMSTERDAM | PLAN HIER JE AFSPRAAK

Bril Amsterdam 4,7 / 5 - 40 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »